Ohje on suoraan täältä:
http://reseptivihko.net/Karjalanpiirakka
2 dl vettä
1 tl suolaa
2½ dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
Täyte: riisipuuroaVoiteluun: kiehuvaa maitoa ja voita
- Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee sopivan paksua. Vaivaa taikina notkeaksi ja leivo pitkiksi pötköiksi.
- Jaa taikina noin 20 yhtä suureen osaan. Kauli piirakkakaulimella osista litteitä soikeita kakkuja ja lado ne pinoihin ripotellen jauhoja väliin.
- Poista kuorista liiat jauhot ja levitä riisipuurotäyte piirakoihin.
- Käännä piirakoiden reunat sormin tiheäksi poimureunaksi.
- Paista uunissa 250C noin 15 min.
- Halutessa voit kastella karjalanpiirakat vielä maito-voi seoksella ja antaa hautua hetken.
Kommentit