Ohje on suoraan täältä:

http://reseptivihko.net/Karjalanpiirakka

2 dl vettä

1 tl suolaa

2½ dl ruisjauhoja

2½ dl vehnäjauhoja

Täyte: riisipuuroaVoiteluun: kiehuvaa maitoa ja voita

 

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee sopivan paksua. Vaivaa taikina notkeaksi ja leivo pitkiksi pötköiksi.
  2. Jaa taikina noin 20 yhtä suureen osaan. Kauli piirakkakaulimella osista litteitä soikeita kakkuja ja lado ne pinoihin ripotellen jauhoja väliin.
  3. Poista kuorista liiat jauhot ja levitä riisipuurotäyte piirakoihin.
  4. Käännä piirakoiden reunat sormin tiheäksi poimureunaksi.
  5. Paista uunissa 250C noin 15 min.
  6. Halutessa voit kastella karjalanpiirakat vielä maito-voi seoksella ja antaa hautua hetken.