200g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n. 250g vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
n. 250g tomusokeria
n. 0.5dl nestettä (kuumaa vettä ja maun mukaan sitruunamehua)
punaista elintarvikeväriä
- Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.
- Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.
- Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.
- Kaaviloi taikina tasaiseksi uunipellile leivinpaperin päälle.
- Paista 175°C:ssa n. 15 min. Jäähdytä levy ennen täyttämistä.
- Leikkaa levy kahtia ja levitä pohjalevylle kerros marmeladia. Aseta toinen levy päälle.
- Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu/vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Värjää kuorrutus vaaleanpunaiseksi.
- Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
Kommentit