Pikainen leipominen huomenna tuleville vieraille, oli nopea ja helppo.
Pellillinen
pohja:
300g voita
2dl sokeria
4 munaa
6dl vehnäjauhoja
6rkl kaakaojauhetta
6tl leivinjauhetta
2dl maitoa
kuorrutus:
2,5dl pähkinäsuklaalevitettä (tai omantunnon mukaan)
2 marabou Dubbel Nougat patukkaa (käytin näihin valkosuklaata)
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat kokoajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200'C keskitasolla 10-13 min.
Levitä huoneenlämpöinen pähkinäsuklaalevite pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti.
Sulata tupla nougat (t. valkosuklaa) mikrossa.
Laita pohja levitteineen vielä 200' asteiseen uuniin 3 minuutiksi, pinta sulaa hieman.
Valuta nougat pinnalle lusikalla tai pursotinpussilla kuvioiden.
Laita jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa sitten paloiksi.
Kommentit