5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
3 rkl vehnäleseitä
3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
7 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g voita huoneenlämpöisenä

1.Liota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisää leseet, jauhot ja hiutaleet ja lopuksi voi. Vaivaa taikinaa ensin viisi minuuttia yleiskoneen pienellä nopeudella ja sitten toiset viisi minuuttia suurella nopeudella. Jos kone puuttuu, alusta taikina huolellisesti käsin. Anna taikinan nousta puoli tuntia.

2.Leivo taikinasta 2-3 leipää. Kohota leipiä noin puoli tuntia.

3.Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita uuniin vesiastia. Laita leivät uuniin ja vähennä uuninlämpö 200 asteeseen. Paista leipiä noin 30 minuuttia.

Vihje: Leipiin saa rapean pinnan, kun uunin lämmittää ensin paistolämpöä kuumemmaksi ja alentaa lämmön oikeaksi vasta, kun laittaa leivät uuniin.