• 175 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl kermaa/täysmaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Taikinasta tulee pieni kakku eli vuoaksi 1,5 l kakkuvuoka.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää viimeiseksi suklaarouhe. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla.

Jäähdytä kakku ja valmista sillä aikaa kuorrute.

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g sulatettua margariinia
  • 1 rkl kahvia
  • 1 rkl rommia (voi korvata kahvilla)

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Jos kuorrute on liian juoksevaa, lisää tomusokeria vähin erin. Jos seos on liian paksua levitettäväksi, lisää kahvia (tai vettä ellet halua kuorrutteesta liian kahvista).

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

 

OHJE LÖYTYY MYÖS ALLA OLEVASTA LINKISTÄ, MISTÄ MINÄKIN SEN BONGASIN:

http://pullapollo.blogit.fi/kakut/suklaakahvikakku/